Gnissel i klassen (innehåller Kopieringsunderlag)

Författare: Linda Palm och ÅsaMia Alteryd
ISBN: 9789178230792
F-pris: 350 kr

Konflikthantering och relationskunskap – ett material för att arbeta med gruppen när det börjat gnissla

Många konflikter och relationsbekymmer i en grupp kan undvikas genom ett bra, främjande och förebyggande arbete, samt med gemensamma, tydliga regler. Men, det är inte möjligt att helt undvika gnissel och konflikter när många människor ska samsas på en liten yta under flera timmar varje dag och dessutom inte själva har valt att göra det. Det kan vara positivt och utvecklande att behöva bemöta andras åsikter och kanske stanna upp för att tänka ut en lösning tillsammans. Destruktiva konflikter däremot, de tar en massa energi som egentligen behövs till annat under skoldagen. Sådant gnissel kan ni få hjälp att lösa med denna bok.

I ”Gnissel i klassen” finns ett antal storbilder med tillhörande berättelser och vardagsnära problem från skolans värld som är lätta att känna igen. Utifrån dessa kan ni sedan arbeta vidare med de diskussionsfrågor, aktiviteter och kopieringsunderlag som finns till varje avsnitt.

Enligt LGR 11 är det skolans mål är att varje elev kan leva sig in i och förstå andra människors situation och utveckla en vilja att handla med deras bästa för ögonen. Den här boken blir ett lättillgängligt redskap i ert arbete med relationer, konflikter och det sociala klimatet i gruppen. 

Boken passar åk 1–3.

Om författarna:
LINDA PALM är författare, föreläsare och legitimerad förskollärare som har arbetat med barn och ungdomar i över tjugo år. Linda är utgiven med fler än femtio titlar, barnlitteratur och läromedel. 2018 tilldelades hon Årets Läromedelsförfattarpris Lärkan i kategorin Förskola.

ÅSAMIA ALTERYD är grundare av EQverkstan, skolkurator, författare, föreläsare och gruppledare för ABC – föräldraträffar. Hon har arbetat med barn och ungdomar i närmare 30 år.