magi A Elevbok

Författare: Runar Ragnarsson Brataas (Lena Hultgren har översatt och anpassat boken till svenska förhållanden)
ISBN: 9789178230570
F-pris: 75 kr

Upptäck läsandets och skrivandets magi

Magi A består av korta kapitel med en speciell introduktion till varje bokstav och med återkommande grundläggande skriv- och läsövningar. Varje bokstavsuppslag innehåller också flera öppna uppgifter och texter som eleven läser både i grupp och på egen hand. Här finns också förslag på lekar som har anknytning till den aktuella bokstaven. Dessutom finns det lässpel, lästeatrar, rimlekar och andra pedagogiska och lustfyllda aktiviteter.

Magi B utkommer våren 2020.

 

Om översättaren och bearbetaren av den svenska utgåvan:

LENA HULTGREN har översatt Magi och anpassat den till svenska förhållanden. Hon har fått Svenska Akademiens pris för Läsgåvan, en serie läseböcker om den lilla figuren Mini. Hon har också fått SKAPS musikpris samt Sveriges Läromedelsförfattares Förbundspris Lärkan. Lena skriver både verklighetsnära och fantasifulla böcker som ger läsglädje. Samtidigt väcker innehållet känslor som leder till livsviktiga samtal, dramatiseringar och kreativitet av olika slag.

Om illustratören:

THOR WALTER KRISTENSEN är redaktör för GAN Aschehoug och en väldigt duktig illustratör. Han har arbetat med att utveckla läromedel sedan 1996.