Nyckeln till skolgårdens lärande

Författare: Gustav Sundh
ISBN: 9789178230709
F-pris: 190 kr

Nyckeln till skolgårdens lärande är ett utbildningsmaterial till alla yrkesverksamma i fritidshemmet, skolans och förskolans värld som vill lyckas och utvecklas i sin professionella yrkesroll och sitt kollegiala lärande. Varvat med berättelser och guldkorn ur verkligheten ger Gustav Sundh er konkreta praktiska exempel och systematiska metoder som handleder er på resan till arbetsglädje, pepp och en kollegial samsyn kring elevernas lärande och utveckling.

• Varför har alla elever rätt att lyckas?

• Hur lyckas vi upptäcka och få just den där eleven att utmanas i sitt lärande?

• Vad är hemligheten bakom ett starkt relationskapital och varför är det ledarskapets viktigaste framgångsfaktor?

Med skolgården som utgångspunkt är arbetsmaterialet applicerbart på alla sammanhang där pedagoger arbetar tillsammans för att skapa förutsättningar för lek, lärande och utveckling.

Boken ger er konkreta tips på arbetsmetoder där ni som team med samma karta, kompass och hållpunkter kontinuerligt kartlägger elevers intressen, behov och erfarenheter och utifrån detta skapar förutsättningar för allsidiga kontakter, social gemenskap och trygghet.

Om författaren:

GUSTAV SUNDH är förstelärare i fritidspedagogik och har under de senaste åren blivit en superstjärna inom skolgårdspedagogiken. Han blev utnämnd till Årets lärare i Stockholm stad 2016 och utsågs av Lärarförbundet till Årets lärare fritidshem 2017. Gustav föreläser också om strukturerad rastverksamhet.