Pelle Svanslös – Lärarens idébok (KOPIERINGSUNDERLAG)

Författare: Linda Engvall och Jessica Fidani Kemmler
ISBN: 9789178230020
F-pris: 350 kr

Värdegrund och vänskapsbygge. Hjälper eleverna utveckla sin empatiska förmåga.

Att börja skolan är både kul och spännande, men också lite läskigt. Att våga vara snäll kräver också massor av mod. Med detta idématerial som bygger på böckerna ”Pelle Svanslös börjar skolan” och ”Pelle Svanslös – våga vara snäll” får du förslag på hur ni kan arbeta med berättelserna om Pelle och de olika karaktärerna, och hur du kan lyfta in Pelles grundvärderingar i allt arbete ni gör.

Materialet ger eleverna verktyg till att välja den snälla vägen och ett förhållningssätt till nya klasskompisar och andra människor de möter. Det bygger goda grundvärderingar i Pelle Svanslös anda som ger en bra start för resten av livet.

Arbetet med Pelle Svanslös kan knytas till flera ämnen, inte minst svenskan. Genom arbetet med Pelle får eleverna också chansen att utveckla sin läs- och skrivförmåga.

Om författarna:
LINDA ENGVALL och JESSICA FIDANI KEMMLER är förstelärare på lågstadiet och brinner för språkutvecklande arbetssätt samt hur man kan arbeta tematiskt för att ämnesintegrera. De anser att något av det viktigaste i skolan är att alla måste våga vara snälla mot varandra. Med Pelle som guide och styrdokumenten i ryggen ger de er förslag på arbetsupplägg med mål att skapa en trygg miljö som gör lärandet möjligt.

TIPS!
Du vet väl om att du kan söka ett Pelle-stipendium från Sagogränd?

Våga vara snäll-stipendiet delas ut till personer, grupper eller organisationer som på olika sätt har arbetat med att utveckla barns förståelse för allas lika värde. Läs mer på pellesvanslos.se/ stipendiet/

Ansökningstid 1 augusti till 5 september. Stipendiet delas ut 12 oktober på Gösta Knutssons födelsedag.