programmering och digital teknik – grundbok

Författare: Hasse Persson
ISBN: 99789178230037
F-pris: 110 kr

Recension från Bibliotekstjänst:
”Boken är ett bra stöd vid planering och genomförande av undervisning samtidigt som den ger en perfekt introduktion till programmering och datalogiskt tänkande. De färgglada och trevliga illustrationerna gör boken mer lättläst och tilltalande för barn i de lägre skolåren. Hans Persson är en av Sveriges främsta läromedelsförfattare. Han är en stor inspiratör som lägger ner mycket energi på att förklara kluriga saker om naturvetenskapliga ämnen för både elever och lärare.” (BTJ 2019/1, Britt Forssmed)

Om boken:
Startpunkten för undervisning om programmering och digital teknik!

De tillägg till läroplanen som gäller från ht 2018 syftar till att ge alla elever ökad digital kompetens. Men vet du som lärare hur du ska hantera dessa nya krav och omsätta dem till meningsfull undervisning?

Den här grundboken hjälper dig och dina elever att förstå hur digital teknik fungerar och hur digitaliseringen påverkar oss alla. Innehållet utgår helt och hållet från ändringarna i kursplanen för Teknikämnet (och lite Matematik) och ger dig konkret stöd vid planeringen och genomförandet av undervisningen. Boken är den perfekta introduktionen eftersom den beskriver programmering och datologiskt tänkande på ett
sätt som både elever och lärare kan ta till sig. 

Om författaren:
HASSE PERSSON är en av Sveriges främsta läromedelsförfattare!
I filmklipp efter filmklipp kan man se honom experimentera och förklara kluriga saker om naturvetenskapliga ämnen – allt för att eleverna ska hitta vägar att lära sig förstå. Hasse har skrivit massor av läromedel och är en stor inspiratör både för elever och lärare. Han har vunnit flera priser för sina gärningar och böcker och är till och med publicerad i både Kina och Japan! Hasse är en outtröttlig källa till inspiration och en nyfiken själ som väcker lusten att lära hos eleverna.