REKO 15 redskap som bygger självkänsla och empati

Författare: Sylvia Laserov (Maria Björsell har bearbetat urprungsförfattarens material)
ISBN: 9789178230549
F-pris: 350 kr

Fylld med kompissamtal, rollspel, lekar och övningar

REKO – 15 redskap som bygger självkänsla och empati är en praktisk handlingsplan i form av 15 redskap och passar elever i skolans år f-5.

REKO har som mål att

• stärka elevernas självkänsla och empatiska förmåga så att de får en bra bas av social kompetens och aktivt kan ta ställning mot kränkande beteenden

• vara ett praktiskt verktyg och ett stöd till dig som lärare för att bygga en positiv gruppdynamik och stärka din förmåga att kunna förebygga, upptäcka och stoppa eventuell mobbning.

Boken hjälper dig som lärare att skapa processer som verkligen förändrar elevernas beteende. Målet med REKO är att ge eleverna den självinsikt som behövs för att kunna kommunicera och lösa egna och andras konflikter.

Om författarna:
SYLVIA LASEROW är en eldsjäl som brinner för att hjälpa lärare och elever att kunna må bra varje dag, så att alla kan få lugn och ro till den dagliga undervisningen. Hennes metod är utarbetad i flera klasser och väl beprövad och Sylvia har själv arbetat med processen i många olika skolor.

MARIA BJÖRSELL är lärare i svenska, matematik och SO och arbetar deltid som speciallärare. Övrig tid ägnar hon åt att projekt-leda Förskolebiblioteket, ämnesspana för LR och hålla föreläsningar om barns kunskapsutveckling genom sitt företag Lärandelek. Maria har bearbetat ursprungsförfattarens material.