Rörelseplansch vid bänken och pulshöjaren

Författare: Pedra Wolde
Vid bänken: ISBN:
9789178230105
Pulshöjaren: ISBN: 9789178230112
Pris:
95 kr
Format:
420 x 594 mm

Att röra på sig ger positiva effekter – det vet vi. Hjärna och kropp mår bra av att bryta stillasittandet lite då och då under dagen. För att göra det enkelt att skapa rörelse i klassrummet har vi tagit fram dessa två affischer.

Vid bänken innehåller rörelser ni kan göra vid bänkarna, enkelt, utan att behöva flytta på varken grejer eller er själva. Rörelserna är framtagna tillsammans med en sjukgymnast. De är till för att öka smidigheten och styrkan i nacke, axlar, armar och fingrar – allt för att förhindra och förebygga de problem som kan uppkomma vid dator och mobilanvändande. (Musarm, paddnacke och mobiltumme ...)

Pulshöjaren är precis vad det låter som: rörelser som sätter fart på pulsen utan att behöva någon stor yta! Det räcker med ett kliv från bänken.

Med dessa rörelseplanscher är det enkelt att föra in en ny rörelserutin – redan i dag.

 

Om författaren:
PEDRA WOLDE är idrottslärare och mind-fulnessinstruktör. Hon arbetar på Spykens skola i Lund. Hon är också yogainstruktör, barngympaledare och älskar skogen där hon hämtar kraft och energi. Hon älskar sitt arbete och förundras varje dag över hur kloka och fantastiska våra barn är.